Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ouklej cup Veselá 2022_článek

article preview

Víkendový závod v lovu kaprů na Veselé začíná mít svou tradici. Letos proběhl již osmý ročník a určitě se zapíše mezi ty nejlepší. Po celou dobu trvání závodu se scházíme v téměř stejné sestavě. Zatím se nikomu nepovedlo dvakrát zvítězit a tak máme osm vítězů. Komu se to podaří jako prvnímu?

20220414_163113.jpgHned po příjezdu na pískovnu, která byla ještě v jarním hávu bez zeleně, se týmy registrují u pořadatele. Po losu se přesunou na lovná místa, kde se připraví na závod a hned spěchají na připravené občerstvení. Po roce si má každý co říct a pochlubit se svými úlovky. Druhý den ráno je závod odstartován. Během několika minut se ozývají hlásiče a na podložkách závodníků končí první kapři. Štěstí měl tým CT Turnov, který se ozval pořadateli s bodovaným úlovkem. Stal se totiž vítězem doprovodné soutěže Rybářských potřeb Křepelka. Pěkný kapr vážil 7,3 kg. Pak už zvonil telefon o sto šest. Body se začaly připisovat na celém revíru. Povedlo se i několik kaprů kolem 10-ti kg. Protože se loví nonstop, tak po slibném dni, kdy bývá aktivita ryb slabší, přišla noc. A opravdu to bylo znát. Rozhodčí se téměř nezastavili a týmy zaplňovaly svoje karty úlovky. Po dosažení tří bodovaných úlovků (kapr, amur nad 4 kg) se mohla už pouze přepisovat hmotnost nejmenšího úlovku. Druhý den to opět slušně bralo. Několik týmů bylo však stále bez bodované ryby. Optimismus nikoho neopouštěl. Super parta, krásné počasí, občerstvení až na místo …prostě pohoda. Malou náplastí byli i menší kapři, kteří brali spolehlivě po celý víkend, byť se do úlovků nepočítali. Závodníci a fanoušci Ouklej závodu měli možnost sledovat průběh na webových stránkách. Výsledky se zapisovaly okamžitě. Každý věděl, jak si vede a kdo ho „ohrožuje“. Velcí kapři nad 10 kg byli rovněž při chuti a několik týmů již mělo zápis s takovou cifrou ve svých kartách. Tolik velkých kaprů v závodu ještě nepamatuje. Tím byla i zajímavá soutěž o tip hmotnosti nej kapra.

prezentace1.jpg

    V neděli ráno se ozval zvonec (klakson auta) a závodu byl konec. Po dvou dnech jsme se všichni sešli u hlavního stanu k vyhlášení výsledků. Nejprve se předaly ceny za doprovodné soutěže. První bodovaný úlovek jsme zmiňovali. Druhou byl rovněž zmiňovaný tip. Hodnou cenu v podobě rybářského vybavení z Rybářských potřeb Na Háku si odnesl Filip Čermák z Pleskáč-Freefish. Cenu za nejtěžší úlovek závodu, kterým byl kapr 11,86 kg si připsal tým J&J a Jarda Zelenka ml. Sektorové soutěže Black carp ovládly týmy Ztrouchnivělé pruty I. a  L&L+OLALA. a Nyní už ti nejlepší. Na bednu se dostal tým Ztrouchnivělé pruty II. - Tomáš Balcar, Jakub Blechta. Součet tří bodovaných ryb byl 31,08 kg. O stupínek níže s rozdílem 0,85 kg zaostal tým CT Turnov – Pavel Janda, Martin Mareš. Na třetím místě J&J – Jaroslav Zelenka, Jaroslav Zelenka ml. a Walter Vacho. (23,16 kg) Díky podpoře našich partnerů byly ceny připraveny pro každý tým. Tímto bychom jich chtěli velice poděkovat. Pára z navijáku, Comfeel s.r.o., rybářské potřeby Křepelka, Ecoglass s.r.o., rybářské potřeby Na Háku, Soukromé rybaření Domousnice, Řeznictví Dvořák, Občerstvení U Kozáka, Pivovar Klášter, Rösler s.r.o., Jezero Borek, Black Carp, Mikbaits, město Mnichovo Hradiště, noviny Echo, ČRS Středočeský územní svaz, ČRS MO Mnichovo Hradiště …moc díky a za rok opět na viděnou!

 

20220417_105750.jpg

20220417_105849.jpg

 
 

Hodiny


Kalendář


Počasí

Meteoradar


Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>

Statistiky

Online: 2
Celkem: 225477
Měsíc: 2289
Den: 109