Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ouklej cup Veselá 2021_článek

article preview

Již sedmý ročník rybářského klání v lovu kaprů proběhl na „písečáku“ u Mnichova Hradiště. Od prvního roku se scházíme téměř ve stejné sestavě, což dává závodu punc hodně přátelského setkání, na které se všichni těší.

První den probíhá tradiční losování, přesun na lovná místa, zakrmení a následný přesun opět ke stánku. Po roce si toho máme hodně co povědět. Klidná ruka, dobrý los a jste na polovině cesty k vítězství. Není tajemství, že některá místa jsou, jak se říká TOPovky a tak se to hodně probírá. O čem se moc nemluví je samotná taktika a že je o čem taktizovat.

prezentace1.jpg

Do zahájení je možné si tipnout nejtěžší úlovek závodu. Jedná se o první doprovodnou soutěž rybářských potřeb Křepelka o dva dělící kaprové pruty.

20210919_102121.jpg

V pátek ráno se začíná závodit. Druhá doprovodná soutěž je opět o rybářský prut rybářských potřeb Na Háku. Cílem je ulovit první bodovaný úlovek, což je kapr nebo amur nad 4 kg. Výherce na sebe nenechal dlouho čekat a deset minut po zahájení se hlásí tým CT Na Háku s prvním bodovaným kaprem. Od tohoto okamžiku už se „jede“ na součet hmotnosti tří nejtěžších ryb, které se mohou až do ukončení závodu přepisovat a tím zvyšovat počet bodů.

20210919_102002.jpg

V sobotu ráno již mělo několik z týmů uloveny tři bodované ryby a zbytek je postupně doháněl. Takový začátek závodu nepamatujeme. Ryby byly při chuti. Na podložkách závodníků skončilo i spousty nebodovaných ryb, takže kdo neměl v kartě žádný zápis, tak měl alespoň několik menších úlovků a nebyl bez záběru. Další noc přinesla opět spousty záběrů a týmů bez bodované ryby rychle ubylo. V neděli ráno byl závod ukončen.

Vyhlašování nejlepších proběhlo opět v přátelské atmosféře. Bez bodovaného úlovku zůstal pouze jeden tým a i ten sklidil velký potlesk. Na Ouklej cupu jsou hodnotné ceny pro všechny týmy. Bezkonkurenčně nejúspěšnějším letošním týmem byl Sumec Carp team (N. Mucska, J. Müller, I. Mucska), který pobral skoro vše. Skončil na prvním místě, získal cenu za nejtěžší úlovek závodu + uhodl tip o nej úlovek a získal i dva dělící kaprové pruty. Na druhém místě, i když o pár gramů skončil tým Pleskáč – Free Fish (J. Čermák, J. Čermák). Jak jsem psal, bylo to pár deka šunkového salámu J. Na bedně skončil i loňský vítěz L&L + OLALA (L. Červený, L. Matoušek, O. Šlambor) Gratulace a uznání patří úplně všem.

20210919_103813.jpg

Na závěr si dovolíme poděkovat partnerům závodu. Pára z navijáku, Comfeel s.r.o., rybářské potřeby Křepelka, Ecoglass s.r.o., rybářské potřeby Na Háku, Soukromé rybaření Domousnice, Řeznictví Dvořák, Občerstvení U Kozáka, Pivovar Klášter, Jídelna v Jiráskovce, Jezero Borek, Black Carp, rybářské potřeby Ginto Carp, Mikbaits, město Mnichovo Hradiště, noviny Echo, ČRS Středočeský územní svaz, ČRS MO Mnichovo Hradiště …moc díky!

img_7292.jpg

 
 

Hodiny


Kalendář


Počasí

Meteoradar


Archiv

Kalendář
<< březen / 2024 >>

Statistiky

Online: 3
Celkem: 223207
Měsíc: 2375
Den: 123