Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ouklej Cup Veselá 2020_článek

article preview

Ouklej cup Veselá

   Původně měl závod proběhnout na jaře, ale čtyři týdny před termínem jsme byli nuceni rybářské klání odložit. Dlouhé přípravy byly pozastaveny a opět jsme začali jednat s týmy ohledně účasti v náhradním termínu. Z předchozích zkušeností jsme zvolili září. Nikdo nám neodřekl a všichni se těšili.

 02.jpgVe čtvrtek 10. září jsme se téměř po roce a půl sešli na břehu místního revíru Veselá, který obhospodařuje rybářská organizace ČRS Mnichovo Hradiště. Po nezbytné prezenci závodních týmů a samotných závodníků následovalo losování závodních sektorů, kterých je tradičně šestnáct. Někdo měl z losu vysloveně radost a jiní zase o trochu méně. Nicméně šlo o spravedlivý los a všichni k tomu tak přistupují. Naprostá většina závodních týmu je zde již na šestých závodech a tak znají místní vodu a vědí, kde to bere více a kde méně. Po losu najeli všichni do svých sektorů, aby se po dvou hodinách opět sešli u hlavního stanu k tradičnímu pokecu a občerstvení. Zde si dovolíme poděkovat Petru Röslerovi z Jídelny v Jiráskově ulici, který přispěl uzenou kýtou. Před závodem se většina zapojila do tipovací soutěže rybářských potřeb Křepelka z Mladé Boleslavi o dva kaprové pruty. Cílem byl tip o nejtěžší úlovek v průběhu závodu.

   005.jpgV pátek ráno začal samotný závod.  Hned od úvodu bylo o co závodit. Soutěž Pivovaru Klášter o sud piva. První bodovaný úlovek zaznamenal tým Prambocarp/ Pára z navijáku a mohl se radovat z této krásné ceny. Nyní šlo už „pouze“ o to, nachytat co nejvíce bodovaných ryb. K pravidlům doplním, že se hodnotil pouze kapr a amur o minimální váze čtyři kilogramy. Do konečných výsledků se započítávali pouze tři nejtěžší ryby. První soutěžní den si postupně většina týmů zapsala do svých karet první bodíky. V sektoru šestnáct byl uloven kapr o hmotnosti 8,5 kg a tím se stanovila laťka pro nejtěžší úlovek závodu. Do sobotního rána dokonce tři týmy začaly přepisovat ve svých kartách. Druhý soutěžní den byl krásný a slunečný. Ráno jsme evidovali šest týmů bez bodů, nikoliv však bez úlovků. Paradoxem je, když se v noci téměř nezastavíte a taháte kapra za kaprem, kterým chybí k zapsání pouhých 20 dkg.  K večeru to opět začalo „jezdit“. Vážily se další a další úlovky. Na jedničce se ulovil kapr 8,7 kg a zvedla se laťka pro nej úlovek.  Do večera už jsme měli pouze tři týmy bez bodů a o čelo závodu bojovalo v této chvíli sedm týmů. „Stačil“ jeden macek a vše bylo jinak. Závoďáci tak dali do poslední noci vše. Opět zakrmit, nastražit nějakou kapří dobrotu, nahodit, připnout swinger a očekávat lahodící zvuk signalizátoru …jak jednoduché J. Večer to byla skutečně jízda! Několikrát se přepisovalo. Ke spoustě ulovených ryb nebyl ani přivolán rozhodčí. Na jedničce se opět přepisoval nej úlovek, kterým byl kapr 14,2 kg. Prostě závěr závodu, jak má být.

p9132074.jpgPo padesáti hodinách byl nejspokojenější tým L&L Carp team ve složení Červený L., Matoušek L. a Šlambor O. Poslední jmenovaný je „majitelem“ nej úlovku a odnesl si i cenu firmy Ecoglass. Na druhém místě skončil tým Sumec Carp team II., za který závodili Sedláček O. a Kučera Z. Na třetím místě pak Ztrouchnivělé pruty I. se závodníky Erbrt Tomáš a Rösler Tomáš. Ve srovnání s loňským ročníkem se týmům podařilo ulovit dvakrát více bodovaných ryb. Tým na letošním desátém místě by v loni skončil druhý! To svědčí o skvělém zarybnění revíru a větší připravenosti samotných týmů. Po celou dobu závodu se nás drželo krásné počasí. Pro návštěvníky a samotné závodníky bylo připraveno bohaté občerstvení. Ryby parádně braly. Ulovilo se několik krásných velkých kousků a organizačně závod nikde nevázl. To je několik faktorů, proč hodnotit letošní ročník za velice úspěšný a pomalu začít pracovat na dalším.

  

Závěr patří tradičně našim partnerům závodu, kterým moc děkujeme za trvalou podporu. Pára z navijáku, Comfeel, Rybářské potřeby Křepelka, Ecoglass, Řeznictví Dvořák, ČRS MO Mnichovo Hradiště, město Mnichovo Hradiště, ČRS SÚS, Mikbaits, Rybářské potřeby U Pytláka, Soukromé rybaření Domousnice, Pivovar Klášter, Jídelna Jiráskova – Petr Rösler, Jezero Borek, Reklama MH, Rybářské potřeby Ginto Carp a Olova Maty. Mediálním partnerem jsou noviny Echo.

p9132072.jpg

/Ouklej team/

 
 

Hodiny


Kalendář


Počasí

Meteoradar


Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>

Statistiky

Online: 1
Celkem: 225207
Měsíc: 2205
Den: 115