Jdi na obsah Jdi na menu
 


Závody kolem "komína"

Letem "světem" po okrese ...

article preview

   Krom toho, že v roce sami pořádáme nebo s organizací různých akcí pomáháme, si najdeme chvilku na naše regionální závody. Spíše to již bereme jako tradici a sám jsem moc zvědav, jako dlouho nám to vydrží, nebo spíše jako dlouho to vydrží organizacím tyto akce pořádat. Zájemců je každoročně méně a méně.

20190427_115019.jpg   Opět jsme s Tůčou zavítali na Tůň u Loukova, kde to nebyla žádná sláva. Příprava proběhla. Vše jsme poladili. Taktika jasná. Jenom těch úlovků nebylo tolik. Špatně nebylo nic. Jenom nám braly ty menší rybky a klukům vedle krásný líni nebo i kapři. Nebyli jsme bezrybky a dokonce jsme byli i v cenách. V konečném hodnocení z toho byla druhá desítka. Když připočítám i výborné občerstvení, tak se nám dopoledne vydařilo J. Závoďáků se sešlo na 93 …hodně slušná návštěva.

 

   Ve svém tradičním termínu proběhly „domácí“ závody ve Veselé. Konkurence v podobě obsazenosti byla podobná jako v Loukově. Taktika jasná …ulovit více ryb než soupeř a pokud možno přidat i nějakého kapra. Nic složitého J. Konečný výsledek? Na bednu čekáme … Nic to nemění na tom, že jsme opět něco nachytali a oba byli v cenách. Občerstvení bylo opět super. Hodně kamarádů, takže palec nahoru.

 

 

dscn1147.jpg   S Ouklejáčkama jezdíme i po dětských závodech. První byly v na Tůni u Loukova. Tyto závody dospělých s asistencí dětí raději nemá cenu více komentovat. Byli jsme zde prvně a naposled.

 

   Od kluků z Bakova jsme dostali pozvánku na Podzemanovu tůň. Rádi jsme přijeli. S Pepou máme problém se vstáváním a vždy dorazíme na poslední chvíli. J Jinak tomu nebylo ani letos. Maty s Blábolem už byli na místě. Loni zde kluci uspěli a tak jsme sedli hned vedle. Počasí bylo super, ale ryb se moc nenachytalo. Zkoušeli jsme vše. Lovili na vše, ale bída. Nakonec se nám spletl jeden kapr 1,9kg na červy. Byl to boj. Na 12 vlasec a za 10 minut byl v podběráku. SUPER! Pepík vyhrál plyšového kapra za nej úlovek a byl spokojený. Pak ho organizátoři zavolali znovu a ještě si vybral naviják za první místo.

 

 

   S děckama z Mnichova Hradiště jsme se zúčastnili závodu O pohár předsedy SÚS v Bělé pod Bezdězem. Jedná se o super závod a snad si to udrží tu tradici. Krásné ceny pro všechny děti včetně super organizace. V tomto případě by bylo super chytat na malém rybníku, protože zde nemá ryba kam odplavat. Nestalo se tak, ale i tak jsme si to užili. Opět nám rozhodčí počítali kapra na 12-ku vlasec ,a nějakou bílou rybu. Ve finále ze 141 celkových závoďáků super 29. místo a opět plyšový kapr, takže spokojenost.

20190526_120655.jpg

Do prázdnin ještě něco dáme a pak hurá …víkendy na nej řece Labi.

/Oukleják Josef/

 
 

Hodiny


Kalendář


Počasí

Meteoradar


Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>

Statistiky

Online: 1
Celkem: 225008
Měsíc: 2089
Den: 109