Jdi na obsah Jdi na menu
 


I. Kolo KP v položené

23. - 26. 4 .2019 - RMV Veselá

article preview

I. Kolo krajského přeboru v lovu na položenou

   První letošní závod má za sebou sekce položená při Středočeském územním svazu. Stejně jako v loňském roce byl místem konání „náš“ revír místního významu Zatopené štěrkopískoviště Veselá, který obhospodařuje ČRS MO Mnichovo Hradiště.

 

58543207_439205433504209_6479806134294151168_n.jpgPo „modelu“ z loňska se nyní mohly přihlásit pouze týmy ze středočeských MO a tak startovní listina mírně prořídla. Jak by taky ne. Jedná se o Krajský přebor Středočeského kraje. Přihlášeno bylo tedy celkem 11 týmů. Další změnou bylo bodování. „Měli jsme informace od pořadatele závodu, který zde proběhl před týdnem o spoustě úlovků kaprů od 2,5 – 4 kg. Proto byla zvednuta hranice bodované ryby od 4 kg. (Jasně, že šlo náš Ouklej cup J.) Skutečně se nakonec ulovilo nespočet nebodovaných ryb. Součet bodovaných úlovků všech týmů na konci závodu byl krásných 518 kg!“ Řekl po závodě hlavní rozhodčí pan Radek Laube. Na rozdíl od našeho závodu zde rozhodčí vážili všechny úlovky nad 4 kg, takže se kluci hóóódně nalítali. No inu rozhodčího bych tady dělat fakt nechtěl.

 

58377937_1063746003828598_5585975946248192000_n.jpgPředpověď počasí nevypadala moc příznivě, ale ve finále to nebylo tak špatné. Větší vítr doprovázený deštěm byl pouze v první den závodu a pak už téměř nic. Vše začalo podle plánu ve čtvrtek v poledne. Do závodu nastoupily i dva zástupci MO Mnichovo Hradiště. Prvním byli kluci z RP Ginto Carp a druzí byli naši borci z Ouklej teamu! Tomáš „Pitlis“ Burda a Zdeněk „Čéďa“ Kučera. Nebudeme si nic nalhávat, ale kluci to prokoučovali hned na úvod, když si vylosovali rohový sektor v zadní části revíru. Zde se parádní úlovky moc netahají a ohlédneme-li se do historie závodů, tak zde nikdo „díru do Světa“ nikdy neudělal. No nic. Příště hold musíme ten los lépe natrénovat, protože jinak jsme v p****i. Los je důležitej, víš! Říkával jeden fotbalový funkcionář. První trénink bude v pondělí od pěti v klubovně na hřišti. Tak jdeme na to …

 

25791.jpgHned od prvního náhozu byly ryby aktivní. Samozřejmě, že to nebralo všude a všem. Na pískovně je několik lepších míst, která navštěvuje více rybářů. Proto zde přicházely záběry „intzevněji“. To zase říkává jeden náš kamarád J. Průběh závodu byl stejný jako na Oukleji. V přední části to pěkně jezdilo, ale v zadní části to bylo slabší. Čéďa s Pitlisem vyzkoušeli snad vše. Rybu se podařilo stáhnout, ale přicházely úlovky pouze do 4kg. První body se dostavily v pátek. Pěkný šupík 7,5kg potěšil a přinesl chuť bojovat dále. Byl to ale jenom závan. Opět kluky „napadlo“ hejno menších kaprů. Jako né že by to nebralo a byla to nuda. Ale jsme na závodech, kde se boduje každá ryba od 4kg. Těch menších se ulovilo fakt hodně. Na stanovišti č. 12 se obyčejně nedaří ulovit ani ty menší, takže klobouček před klukama, že se neukousali nudou. Na řadu přišla sobota a opět stejný scénář. Několik dorostenců. Body žádné … Až večer se podařilo lapnout jednu sedmičku a pak přidat další body v podobě kapra 4,7kg. Neděle byla již téměř bez záběru.

 

Z toho minima a vzhledem ke znalostem místních poměrů byli Ouklejáci dobří! Tři bodované ryby znamenaly sedmé místo celkově. Jak říkáme …nejsme bezrybky a to je důležité. Jo. Málem bych zapomněl … „Gintíci“ skončili druzí, takže velká gratulace! Díky borcům za repre a OUKLEJ JEDÉÉÉ!

/Oukleják Josef/

 

 
 

Hodiny


Kalendář


Počasí

Meteoradar


Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>

Statistiky

Online: 1
Celkem: 224657
Měsíc: 2376
Den: 87