Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ouklej cup Veselá 2017_článek

Ouklej Cup Veselá ...vše se nakonec pořadilo a třetí ročník je za námi. Jarní termín jsme sice nedali, ale jak jsme slíbili, tak jsme udělali vše pro to, abychom se setkali po prazdninách.

Ouklej cup Veselá 2017

Na revíru místního významu Veselá proběhl již třetí ročník rybářského závodu týmů v lovu na položenou. Ojedinělou akci na stojaté vodě uspořádali nadšenci z Ouklej týmu ve spolupráci s místní rybářskou organizací v Mnichově Hradišti. Lovilo se 50 hodin nonstop. Cílovou rybou byl kapr a amur. I když se nachytalo spousty ryb, tak se podle pravidel započítávaly pouze úlovky nad 3kg.

p1010004.jpg

Vše začalo již ve čtvrtek 14. září, kdy na místo dorazili účastníci závodu. V podvečer proběhlo losování lovného sektoru. Těch organizátoři připravili opět 16 jako v předešlých ročnících. Po losu se závodníci přesunuli na místa, kde si vše připravili na ranní zahájení. U hlavního stanu bylo pohoštění zdarma a dovednostní soutěž Rybářských potřeb Radima Křepelky v hodu kobrou na cíl. Zakrmovací kobru si nakonec odnesl Jan Bareš z Pleskáč týmu, který jako jediný přesně trefil cíl.

21752429_10207982183471599_6022501119362836820_n.jpgV pátek ráno to začalo. „Jelo“ se hned naplno, protože ve hře byla další cena Pivovaru Klášter v podobě malého sudu piva za první bodovaný úlovek. Ten na sebe nenechal dlouho čekat a po 15 minutách od zahájení se hlásili závodníci EaK carp týmu (J. Blechta, T. Ebrt) s kaprem nad 3kg.

 

p9170463.jpgOd této doby již o cenách rozhodovaly pouze body respektive kilogramy. I když vlastně ještě jedna tipovací soutěž Ouklej týmu o velký sud piva neznala svého vítěze. Tip měl spočívat v hmotnosti nejtěžšího úlovku, takže si všichni museli počkat až na konec. Zpět k závodu. Jak říkají rybáři, tak ryby „kousaly“ a byly při chuti. Sektory hlásily spousty nebodovaných kaprů kolem 2.5kg. RMV Veselá je klasickým rybářským revírem, takže se to dalo předpokládat. Nicméně se zde bez větších problémů chytají kapři od 70 – 95cm. Na závodech je to ale o něčem jiném. Rybáři vědí, o čem mluvím…

p9170466.jpgV průběhu celého závodu až do sobotní půlnoci organizátoři zveřejňovali jak aktuální výsledky, tak i fotografie bodovaných kaprů, amurů. Všichni tak mohli sledovat, jak si vedou a bylo to pro ně napínavější.

 

 

Po 35-ti hodinách závodu se na špici usadil Pleskáč tým následovaný týmem SUMCI.com a JaJ. S ubývajícím časem se výsledky často měnily doslova z hodiny na hodinu. Nakonec z toho bylo drama až do konce. Rozhodlo posledních 9 hodin závodu! K finiši nastoupil tým Pára z Navijáku, CT Turnov a Pivní háky. Tato trojice měla shodně po jedné bodované rybě, ale noc před koncem závodu jim to prostě „jezdilo“.

p9170554.jpg

Nejvíce ze zmiňované trojky se dařilo Pivním hákům (V. Vlk, M. Prejza a M. Růčka), kteří to dotáhly na třetí místo s 19.47 kg. Na druhém místě se umístil Pleskáč tým (F. Čermák, J. Bareš, V. Bláha) s 20.61 kg. Vítězi letošního ročníku se stali SUMCI. com (P. Rösler, L. Prokorát) s 28.42kg. Soutěžícím přišel popřát a předat ceny předseda SÚS a MO Mn. Hradiště p. Dušan Hýbner.

001.jpgMartinu Prejzovi skončila na háčku i nejtěžší ryba kapr 8.2kg a 85cm za což získal cenu Ecoglass a.s. včetně finanční hotovosti. Svým úlovkem ale potěšil i SUMCE.com, kteří zvítězili v tipovací soutěži Ouklej týmu a odnesli si zmiňovaný sud piva.

 

Velice nás těší zájem i našich partnerů, kteří nás v pořádání této akce podporují. Cenu si tak odnese každý, i když se mu zrovna nepodařil žádný bodovaný úlovek. Letošní novinkou byla i sektorová soutěž, které se nemohly zúčastnit týmy na prvních třech místech. Cenu KAPROPRO za vítězství v sektoru A si odvezl tým Pára z navijáku (J. Mužíková, O. Rutkowski) s celkovým počtem 15.47kg. V sektoru B pak CT Turnov (Janda P., Mareš J, Mareš P.) s 17.28kg.

I ten letošní „mač“ se vydařil. Již jsme si vyzkoušeli pořádat závody v dubnu, ke konci května a nyní v říjnu. Máme co srovnávat co se do úlovků i počasí týče. Co bude příště?

p1000082.jpgZávěrem si dovolíme poděkovat hlavnímu partneru, výrobci boilie a nástrah pro ryby Ondřeji Rutkowskému a jeho firmě Pára z navijáku.

 

 

 

 

Pomyslnou třešničkou v podobě perfektní organizace je i občerstvení, které probíhalo od začátku až do konce Ouklej cupu. Vše zastřešovala firma Řeznictví Dvořák s.r.o. Dále pak: Rybářské potřeby Radim Křepelka, Comffel s.r.o., Ecoglass a.s., Pivovar Klášter a.s., ČRS, z.s., Středočeský územní svaz a MO Mnichovo Hradiště, Rybářské potřeby Marcela Hajzlerová, Kofola a.s., KAPRPRO, Rybářské potřeby u Pytláka, Jídelna Petr Rösler, Jezero Borek, PRAMBO Carp, Soukromé rybaření Domousnice, Mikbaits a město Mnichovo Hradiště.

Za mediální podporu děkujeme mnichovohradišťskému měsíčníku echo a paní Mackové.

002.jpg

/Ouklej team/

 
 

Hodiny


Kalendář


Počasí

Meteoradar


Archiv

Kalendář
<< březen / 2024 >>

Statistiky

Online: 1
Celkem: 222151
Měsíc: 1871
Den: 111