Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jaká byla loňská sumcařina?

ouklej_logo.jpgp1010058.jpg

Právě před zahájením nové sezóny lovu dravců Vám přinášíme info z naší úspěšné loňské sezóny.

p1010027.jpg

p1010023.jpgS Frantou jsme se rozhodli, že postupně otestujeme úseky Labe, abychom zjistili, jestli se někde dočkáte častějších záběrů od vousatejch. Co nás pak překvapilo byly samotné záběry v různou denní dobu.

 

Většinou tradičně začínáme na zahájení sezóny od Neratovic a jezdíme postupně proti proudu. Labe je téměř všude stejné a jedná se o klasický žlab. Nejraději lovíme na bójky, zkoušíme i podvodní splávky. K této metodě lovu jsme ale moc nepřilnuli a tak u nás vede klasická trhací bójka. Rádi testujeme a tak i na Labi chybáme bez splávku a zátěží na vyvěšenou rybu. I u nás platí, že čím jednodušší montáž, tak tím je lov lepší a zajímavější. 

p1010060.jpg

p1010055.jpgNaše montáže se skládají ze dvou jednoháčků, nebo  jednoho jednoháčku a jednoho trojháčku. Jako nástrahy používáme cejny, plotice a karase. Nejlepší je si nástrahu ulovit na místě. Zapsat ji do povolenky k lovu, protože to mají porybní rádi :-). Ryby nastražujeme buď za tlamku (jednoháček) při pomalu tekoucí vodě nebo za hřbet. Druhý jednoháček nebo trojháček máme přes kroužek na dalším jednoháčku a ten nastražujeme pod řitní ploutev. Nástražní ryba není tak domordovaná a opradu vydrží dost dlouho.

p1010060.jpg

p1010008.jpgTakže jsme to od zahájení až do ploviny září sjezdili celkem slušně. Od Neratovic přes Kostelec nad Labem, Brandýs nad Labem, Lysou nad Labem, Poděbrady, Nymburk až ke Kolínu. Co můžeme z vlastních zkušeností říci je fakt, že opravdu záleží který úsek Labe si zvolíte. Někde je opravdu velký tlak od rybářů a někde zase nikdo není. Ne proto, že by to zde nebralo, ale prostě sem nejezdí lidi.

p1010035.jpg

p1010043.jpgPár sumců jsme nachytali. Na některých úsecích to bylo i několik záběrů za den. Nějvíce jich bylo 5 a klidně i z jednoho místa. Nejúspěšnější nástražní rybou byl cejn. Zajímavé bylo, že sumci brali i ve dne. No nachytali jsme jich více ve dne než v noci. Krásné útoky byly na vyvěšené nástražní ryby, kde jsme se často sami lekli co se to děje. Opravdu to byly rány jako když hodíte kámen do vody a prut ve stojanu se neskutečně ohýbal.

Pár míst byly opravdu suprové, protože když jsme na ně opět zavítali i po několika týdnech, tak nezklamala a vždy byla slyšet rolnička. Takže až vyrazíte k vodě, tak věřte, že výběr místa je fakt důležitý!

/Ouklej Zdar_Oukleják Josef/

 
 

Hodiny


Kalendář


Počasí

Meteoradar


Archiv

Kalendář
<< březen / 2024 >>

Statistiky

Online: 1
Celkem: 222172
Měsíc: 1882
Den: 121