Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ouklej Cup Veselá 2016_článek Vodník

V rámci Ouklej cupu navštívil Veselou i vodník z sús ...dsc_0487.jpg

Ve vodě nežijí jen vodníci …

dsc_0521.jpgJako bychom toho neměli málo, ale Tučan dostal nápad, jak závody ještě dostat na vyšší level. Zbytek se hned chytil a na Veselou  zavítal středočeský vodník. Pro všechny holky a kluky z nedalekého okolí bylo připraveno zajímavé sobotní odpoledne. Akce s názvem „Ve vodě nežijí jen vodníci“ se konala na RMV Veselá při příležitosti rybářského závodu Ouklej cup Veselá.

 

 

Pro všechny příchozí děti bylo připraveno pěkné zázemí a odpolední program. I když nebylo zrovna slunečné a teplé počasí, tak jich nakonec dorazilo 31!

dsc_0473.jpgPo přivítání a představení revíru následovalo povídání o rybách, rybářském vybavení pro začínající rybáře, rybářském kroužku a o rybařině celkově. Bylo úžasné, jak se všichni malý posluchači bez zábran okamžitě zapojili do diskuze a celý tento „blok“ si vlastně řídili sami. Věděli o našich nejznámějších sladkovodních rybách a na plakátech je dokázali rozpoznat. Znali rybářské náčiní, které si sami vyzkoušeli a rukama jim prošlo i pár nástrah jako rohlík, kolínka, mastní červi nebo voňavé boilie. Mezi tyto rybí dobroty se organizátorům připletl i polystyren, ale na děcka si nepřišli. Následně se přesunuli k vodě, kde na ně ve vezírku čekal kapřík. Opět krátké povídání o naší nejznámější sladkovodní rybě a šup sním …kam jinam než zpět do vody. V dalším bloku se zůstalo ještě na břehu pískovny. Děti zavítaly mezi dospělé rybáře, kteří měli zrovna políčeno. Cestu k nim organizátoři „vyšperkovali“ pohozenými petkami, polystyrenem, sklem a papírovými kapesníčky. Zkrátka vším, co po sobě často zanechávají nejen rybáři a v přírodě to nemá co dělat. Pro děti nebylo těžké rozpoznat tyto neřesti. Když už dorazili na místo, tak měli i to štěstí, že se dočkali záběru a slyšeli hlásič v akci včetně samotného zdolávání úlovku. Opět si celá skupina prohlédla rybářské vybavení dospělého rybáře, které je o trochu větší, než jim bylo prezentováno na začátku akce.

dsc_0487.jpg

Čas ukázek a povídání tak skončil. Následuje volná zábava. Kolem stanu bylo připraveno několik stanovišť. Lovily se ryby, házelo se s pruty na terče, s tenisáky na desku, na pruty se lovili medvědi za ucho, s kobrou se „zakrmovala“ nedaleká Jizera nebo byly k dispozici omalovánky a prostě se jenom malovalo. Ve finále děti obdržely hned několik připravených cen od partnerů akce s kontakty na rybářský kroužek v Mnichově Hradišti. Třešničkou na dortu bylo loutkové představení herce Štěpána Tučka, které opět upoutalo pozornost, a bylo dokonalým ukončením celého odpoledne.

sam_0852.jpg

Velké plus na „Vodníkovi“ je v tom, že s dětmi přišli i rodiče a mohli tak spolu strávit příjemné odpoledne venku v přírodě. Sami viděli, v čem spočívá kouzlo dnešní rybařiny a náročnost na vybavení začínajícího rybáře.

Velké poděkování patří firmám Dino Toys a Kofola a.s., které ozdobily akci svými výrobky. Středočeskému rybářskému svazu za propagační materiály a samozřejmě členům Ouklej teamu za organizaci celé akce.

/Ouklej Zdar/

 
 

Hodiny


Kalendář


Počasí

Meteoradar


Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>

Statistiky

Online: 1
Celkem: 225213
Měsíc: 2207
Den: 116