Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rybářské závody_lov sumce velkého

Pískovna Veselá

p1010019.jpg

 

Názor, zda jsou na místním rybářském revíru 411 112 Veselá sumci a jak velcí, rozděloval rybáře na dva tábory již delší dobu. Někteří tvrdili že ano, jiní zase naopak, údajně vše uhynulo při otravě místní vody v roce 2002 a pak se nic nepouštělo. Nicméně se jich několik vytáhlo a měli většinou kolem 70cm. Toto tajemství měly odhalit závody v lovu sumce velkého.

p1010023.jpgZávody proběhly 25.-26.7. a byl o ně celkem zájem. Patnáct týmů a dva jednotlivci, celkem tedy 32 závodníků doslova zabójkovalo hladinu rybníka. Z OuklejTeamu se zúčastnili Pepik s Ondrou a vše mohlo začít. Již před setměním se nesli po hladině informace, že už byl zaznamenán útok na nástrahy některých závodníků, ovšem žádný fous na břehu. Další, již ověřená zpráva o kapitálním úlovku vyrazila místním pořadatelům dech. Ještě před půlnocí se vytáhl sumec 193cm. Nakonec i my jsme měli štěstí a před druhou hodinou ranní zabral dorostenec 107cm. Druhý den ráno v 8.00hod. závody skončily a s potěšením jsme zjistili, že z toho bude druhé místo. Třetí místo obsadil závodník, který svého sumce cca. 45cm ulovil na rousnice.

 

p1010019.jpgZa 14 hodin závodu chytilo 32 závodníků pouze 2 sumce což není moc, ale zase nebylo zrovna  ideální počasí a třeba ani ryby neměli svůj den. Nicméně první úlovek bezesporu přežil onu otravu vody v roce 2002 a třeba jich je tu více. Jestli je tu spoustu malých sumců, tak kolik jich doroste do 1m? Sumci se požerou navzájem, něco odnosí rybáři a zase nic nevíme. Každopádně se se na tuto lokalitu ještě vrátíme a zkusíme nějakého sumce ulovit.

 

Závěrem nutno dodat, že uspořádání závodů byla dobrá myšlenka jen tomu ještě vychytat pár mušek, jako třeba lovit pouze na živou nástrahu o min. délce.

 OuklejZdar

Více fotografií...klikni na odkaz.

 
 

Hodiny


Kalendář


Počasí

Meteoradar


Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>

Statistiky

Online: 1
Celkem: 224440
Měsíc: 2414
Den: 76