Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ouklej Cup Veselá 2016_článek

Ouklej Cup Veseláouklej_logo.jpg

V pořadí již druhé závody v lovu kaprů na písečáku uspořádali nadšenci z Ouklej teamu ve spolupráci s rybářskou organizací v Mnichově Hradišti. Předešlé závody se vydařily na jedničku a tak byli všichni v očekávání, co přinesou ty letošní.

dsc_0379.jpg

Na start se postavilo všech 16 přihlášených dvoj i trojčlenných týmů, které po losování zabraly své sektory. Bodovaným úlovkem byl pouze kapr nebo amur nad 3 kg. Okamžitě po zahájení závodu začaly ryby brát a pěkné úlovky končily na podložkách závodníků. Pořadatelům se tak vyplatila změna pravidel oproti loňskému roku, kdy se mohlo zakrmovat hned po losování a veškerá činnost závodníků včetně krmení byla povolena pouze ze břehu. První den tak přinesl tolik úlovků jako za celé loňské závody. Kapři brali po celém revíru, ale do čela se dostaly týmy, které lovily zejména na tradičních místech rybářů z Mnichova Hradiště. Ve výsledkové listině tak figuroval Sumec Carp team (Kučera Zdeněk, Kučera Josef), Pára z navijáku (Mužíková Jana, Rutkowski Ondřej), CT Turnov (Mareš Jan, Mareš Martin, Janda Pavel), Tým JaJ (Nazad Jan, Prachař Jaroslav) a MSK tým (Kočí Josef, Černý Jindřich).  Páteční slunečný den vystřídala zatažená sobota, ovšem na aktivitě ryb to neubralo, ba naopak. Záběry byly stále intenzivnější a počet týmů bez bodovaného úlovku ubývalo. Po poledni pak Sumec Carp team konkrétně závodník Zdeněk Kučera zaznamenal úlovek závodu. Kapr o váze 14.10 kg katapultoval tým do čela závodu. Počasí se poté na chvilku opět umoudřilo a to přálo do karet organizátorům, protože měli pro děti připravený program na odpoledne. Akce „Ve vodě nežijí jenom vodníci“ plná povídání o rybařině včetně ukázek a soutěží se těšila velkému zájmu. Jako by nám přál sv. Petr, protože po ukončení akce pro děti začalo vydatně pršet. Opět k překvapení všech se neustále jezdilo k úlovkům na celém revíru. Celý závod tak byl napínavý až do samého závěru. Počasí se závodníky pěkně pohrálo. Po krásném slunečném pátku přišlo razantní ochlazení včetně ranních mrazíků, v sobotu dokonce sníh s deštěm, ale na nedělní vyhlášení výsledků zase svítilo sluníčko. Jako sluníčka zářili i vítězové letošního závodu Kučera Zděnek a Kučera Josef ze Sumec Carp teamu, kteří nachytali celkem 84.91 kg.  Na druhém místě skončila Pára z navijáku ve složení Jana Mužíková a Ondřej Rutkowski s 64.26 kg a hned v závěsu Kapr team Turnov s rybáři Mareš Jan, Mareš Martin, Janda Pavel a 56.9 kg bodovaných ryb.

dsc_0574.jpg

Co dodat na závěr? Letošní závody se opět vydařily. Všem se líbilo krásné a klidné prostředí naší pískovny včetně organizace závodu. Revír máme krásně zarybněn, což je pochvala pro místní MO. Každý tým zaznamenal úlovek, a ti nejlepší měly dokonce přes 100 ks ulovených ryb. Organizátoři připravili odpolední program i pro děti, což posunulo laťku opět  o stupínek víš. Nyní je na čase vypsat partnery akce, bez kterých by určitě nebylo možné uspořádat závody v takovém rozsahu, ve kterém je pořádá Ouklej team. Poděkování patří: Pára z navijáku, Rybář Křepelka, Řeznictví Dvořák s.r.o., Ecoglass a.s., Pivovar Klášter, rybářské potřeby Marcela Hajzlerová, Kofola a.s., Dino Toys, Jezero Borek, Pila Koryta, Soukromé rybaření Domousnice, město Mnichovo Hradiště, zastavárna Amster, pila Koryta, rybářské potřeby U Pytláka, mnichovohradišťské noviny Echo a panu Beranovi za fotodokumentaci.

dsc_0578.jpg

fotogalerie: http://berryfilm.rajce.idnes.cz/Ouklej_cup_2016_-_Vesela/

 
 

Hodiny


Kalendář


Počasí

Meteoradar


Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>

Statistiky

Online: 1
Celkem: 224627
Měsíc: 2375
Den: 101