Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ouklej Cup Veselá 2015_článek

Ouklej Cup Veseláouklej_logo.jpg

Ojedinělou akci v regionu na svazové vodě připravila parta nadšenců z Ouklej teamu ve spolupráci s místní organizací v Mnichově Hradišti. Jednalo se o kaprařský víkend na RMV Veselá a lovilo se 50 hodin non-stop. Do závodu se přihlásil maximální počet týmů, což bylo šestnáct dvojic/ případně trojic. Závodníci se sešli již v podvečer ve čtvrtek, kde pro ně pořadatelé připravili netradiční losování lovných sektorů, pohoštění zdarma v podobě uzených kýt a soutěž v hodu na cíl o rybářský prut. Všem závodníkům pak hodně štěstí popřál starosta Mnichova Hradiště pan Ondřej Lochman a předseda MO, místostarosta Mnichova Hradiště pan Jiří Bína.

p1010012.jpg

Samotný závod začal v pátek ráno a první ryba nad 3kg, což byla minimální hodnota pro bodovaný úlovek, na sebe nechala hodně dlouho čekat. Ještě dodám, že se počítal pouze kapr případně amur. Téměř po 12_cti hodinách mohli rozhodčí konečně zapsat první body na kartu Sumec Carp teamu II. (Kučera R., Vele)…kapr obecný o hmotnosti 8,3kg. Další úlovky pak přicházely v průběhu noci a všem bylo veseleji. Týmů bez zápisu na velké přehledné tabuli u hlavního stanu stále ubývalo, z čehož měli pořadatelé největší radost. O první místo se po druhé části závodu přetahovali CT Poděbrady (Čížek, Rychlík) a Sumec Carp Team II. se cca. 14kg ulovených ryb. Třetí byl momentálně Carp team MH (Švanda, Kubík) cca.10kg ulovených kaprů a hned v závěsu Carp team J&J (Prachař, Nazad) rovněž s cca. 10kg úlovků. Všichni s napětím očekávali třetí část závodu včetně noci, která byla nakonec i rozhodující. Nejprve CT Poděbrady ulovili nejtěžšího kapra závodu 9,5kg a vyhoupli se průběžně do vedení. K těžkému finiši ale nasadil někdo jiný a sice J&J. V poslední části se jim podařil parádní kousek a tři bodované ryby o celkové hmotnosti 21,4kg + 9,55kg z druhého dne jej rázem katapultovaly do čela závodu, kde se udrželi až do konce. Všichni závodníci měli nakonec nějaký úlovek, i když ne zrovna bodovaný.  Nachytalo se spousty kaprů o hmotnosti 2,8kg, takže nakonec zavládla spokojenost u všech.

mm.jpg

 Všichni závodníci si pochvalovali krásnou místní vodu, nádherné a klidné prostředí naší pískovny, přátelskou organizaci závodu, o kterou se starali členové Ouklej Teamu: Bejr, Ďurček, Kopal, Pavlovič, Pelda a Tuček. Ti zase na oplátku děkují všem týmům za bezproblémový průběh a taky všem, kteří se přišli na závody podívat. Závěrem si dovolím ještě poděkovat sponzorům, bez kterých by akci na této úrovni nešlo uspořádat: Pára z navijáku, Řeznictví Dvořák s.r.o., Rybář Křepelka, Ecoglas a.s., Soukromé rybaření Domousnice, Jezero Borek, Smarty, Kofola a.s., Pivovar Klášter, Rybářské potřeby Marcela Hajzlerová, Pila Koryta s.r.o., Hostinec na Habru, Rybářské potřeby U pytláka, Hospodářské potřeby H+M Klášter Hradiště nad Jizerou, Mnichovohradišťské noviny Echo a město Mnichovo Hradiště.

Fotogalerie.

 
 

Hodiny


Kalendář


Počasí

Meteoradar


Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>

Statistiky

Online: 1
Celkem: 224448
Měsíc: 2416
Den: 81